Matthias (56) heeft zijn liefde voor eten geërfd van zijn ouders

Mensen in ArnhemARNHEM - Matthias Peuser (56) is geboren in Dortmund in Duitsland. ,,Mijn moeder was Engels, mijn vader Duits.” 

Volledig scherm
Matthias Peuser. © Rens Plaschek

Matthias verkoopt allerlei (Italiaanse) lekkernijen in zijn delicatessenwinkel Woarst aan de Bentinckstraat in hartje Arnhem. ,,Ze denken hier soms dat woarst een Ernems woord is. Of iets van Klarendal. Zo lijkt het te klinken. Maar het is Fries. Ik heb de liefde voor eten van mijn ouders geërfd. Tijdens onze vakanties bewonderde ik de worsten die in het Italiaans sprekende Lugano in Zwitserland buiten hangen. Ik ben kok geworden, naar Londen verhuisd. Ik heb gewerkt bij het Hilton, bij Harrods. Hoe ik hier terecht ben gekomen? Hier woonde Gerard, de liefde van mijn leven. We hebben elkaar ontmoet via het internet. We wonen nu in Oosterbeek.”

Mensen in Arnhem

De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto’s van Rens Plaschek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.