Met kaas en wijn op de fiets door Arnhem

Mensen in ArnhemARNHEM - Chris van Dee (60) staat net voor zijn kaas- en delicatessenzaak in de Koningstraat. ,,Zal ik voor onze fiets op de foto? Daar staan we om bekend. Ik lever veel aan de horeca, dat doe ik bijna altijd op de fiets."

Mensen in Arnhem
De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto's van Rens Plaschek.

Hoe lang zijn zaak hier al zit? ,,33 jaar. Of nee.." Naar binnen roepend: ,,Hoe lang zitten we al hier? Ah. In '85 zijn we begonnen." Dat was ook het jaar dat Chris, die in Renkum opgroeide, naar Arnhem verhuisde.

Ook zijn ouders hadden eigen zaken. ,Ik kom uit een kruideniersfamilie. In Renkum ging ik voor de zaak van mijn ouders met bestellijstjes langs de huizen." 

Voor hij zijn eigen zaak begon, werkte Chris in de horeca. ,,Ik dacht altijd dat ik een eigen restaurant zou beginnen. Maar dat duurde me te lang." Wat eet hij zelf het liefst? ,,Ik vind alles lekker." Lachend: ,,Ik ben een bourgondiër, dat zie je wel."

Volledig scherm
Chris van Dee © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.