Op stage in Osnabrück

Mensen in ArnhemVoor de 11-jarige Kestin Smoorenburg uit Arnhem is judo dé hobby. Hij beoefent de sport al vanaf zijn vierde. ,,Met de rest van het selectieteam heb ik laatst meegedaan aan een internationale trainingsstage in Osnabrück”, vertelt hij, alsof dat de gewoonste zaak van de wereld is. 

Bij de Nederlandse kampioenschappen voor teams werd zijn team vijfde. ,,Ik ben met judo begonnen met mijn beste vriend Nino en we zijn nog steeds ongeveer even goed”, vertelt hij.

Kestin zit in groep 8 van de Margarethaschool in Malburgen. Het gaat goed op school, vertelt hij. Daar zorgen zijn juffen Marloes en Dorien wel voor. Gym en biologie zijn zijn favoriete vakken. 

Nee, voetballen doet hij alleen op straat. Ook zijn broer Rézan is met judo begonnen. Kestin is vast besloten om op de mat nog veel van zich te laten horen.

Volledig scherm
Kestin Smoorenburg © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.