Sonja van Dudok, mama van Julius en Amélie

Mensen in ArnhemSonja van der Bij (41) gaat elke avond op tijd naar bed. De Arnhemse verdient al vanaf de start, zestien jaar geleden, haar brood in Café Brasserie Dudok, als eerste medewerker in de bediening. Die baan combineert ze met een bestaan als alleenstaande moeder van twee kinderen. 

Volledig scherm
Sonja van der Bij met zoon Julius © Rens Plaschek

Dochter Amélie werd acht jaar geleden geboren uit een relatie die nadien stuk liep. Haar op haar arm gezeten zoon Julius van zeventien maanden kwam ter wereld met medewerking van een donor via de spermabank van ziekenhuis Rijnstate. ,,Mijn biologische klok tikte door. Ik kon niet zomaar een man zoeken om zwanger te worden. Toen dacht ik: ik doe het zelf. En ik ben er hartstikke blij mee.”  

Op het werk is ze Sonja, thuis is ze mama. ,,Als het druk is op de ene plek vind ik afleiding op de andere.” Soms is het zwaar, in je eentje de ballen in de lucht houden. ,,Maar dít is mij keuze en ik geniet er ook van.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.