Van het platteland naar de stad

Mensen in ArnhemARNHEM - Hanneke Sizoo (56) is, zoals ze het zelf noemt, een 'nieuwe' Arnhemmer: ze woont nu een half jaar in de stad, in een flat aan het begin van de Bakenbergseweg. ,,Ik heb een prachtig uitzicht. In de verte zie je Nijmegen liggen."

Mensen in Arnhem
De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto's van Rens Plaschek.

Twaalf jaar geleden verhuisde ze met haar kinderen en toenmalige partner vanuit Nijmegen naar een oude bakkerij in Alphen, waar ze tot voor kort woonde. ,,We hadden een moestuin en een grote schuur waar de kinderen in konden ravotten." 

Voor Hanneke, een echte stedeling, was de overgang naar het buitengebied heftig. ,,Ik ben er een wekelijkse column over gaan schrijven voor het lokale huis-aan-huis-blad." Dat bleek een carrièremove: inmiddels is Hanneke hoofdredacteur en tekstschrijver.
Arnhem bevalt haar goed. ,,Ik vind het heerlijk om op de fiets naar de markt of het terras te kunnen." Lachend: ,,Je krijgt wel fietskuiten hier!"

Volledig scherm
Hanneke Sizoo © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Man (24) zocht warmte en wilde knuffelen, maar vrouwen voelden zich lastig gevallen: OM eist werkstraf
    PREMIUM

    Man (24) zocht warmte en wilde knuffelen, maar vrouwen voelden zich lastig gevallen: OM eist werkstraf

    ARNHEM/ DOESBURG - Een 24-jarige Arnhemmer die op de verkeerde manier naar warmte en geborgenheid zocht in Doesburg vorig jaar, moet 80 uur werkstraf en 150 dagen voorwaardelijke celstraf krijgen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag geëist wegens stalking van een kassamedewerkster, vernieling, bedreiging, bezit van pepperspray en een aanranding van zijn oudere huisbazin door haar vast te pakken en op de wang te zoenen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.