Van het platteland naar de stad

Mensen in ArnhemARNHEM - Hanneke Sizoo (56) is, zoals ze het zelf noemt, een 'nieuwe' Arnhemmer: ze woont nu een half jaar in de stad, in een flat aan het begin van de Bakenbergseweg. ,,Ik heb een prachtig uitzicht. In de verte zie je Nijmegen liggen."

Mensen in Arnhem
De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto's van Rens Plaschek.

Twaalf jaar geleden verhuisde ze met haar kinderen en toenmalige partner vanuit Nijmegen naar een oude bakkerij in Alphen, waar ze tot voor kort woonde. ,,We hadden een moestuin en een grote schuur waar de kinderen in konden ravotten." 

Voor Hanneke, een echte stedeling, was de overgang naar het buitengebied heftig.
,,Ik ben er een wekelijkse column over gaan schrijven voor het lokale huis-aan-huis-blad." Dat bleek een carrièremove: inmiddels is Hanneke hoofdredacteur en tekstschrijver.
Arnhem bevalt haar goed. ,,Ik vind het heerlijk om op de fiets naar de markt of het terras te kunnen." Lachend: ,,Je krijgt wel fietskuiten hier!"

Volledig scherm
Hanneke Sizoo © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.