Volgens Marco is Arnhem per auto zo goed als onbereikbaar

Mensen in ArnhemVoor de bezoeker die van buiten de stad komt, is Arnhem zo goed als onbereikbaar. Tenzij hij kiest voor het openbaar vervoer. ,,Die zogenaamde Centrumring is een regelrecht drama”, zegt Arnhemmer Marco van Koppenhagen (48).

De Centrumring, omleidingen en opbrekingen maken de stad volgens hem ontoegankelijk. ,,Of je moet net als Arnhemmers de weg weten.”

Van  Koppenhagen is Arnhemmer, maar werkt in Nijmegen. Hij is als locatiebeheerder verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van sportzalen en buurtcentra. ,,Waarom in Nijmegen? Omdat deze stad mij graag wilde hebben.”

Hij komt er ook graag. ,,Ik vind Nijmegen een gezellige en bovenal ook toegankelijke stad. Je wordt er eerder dan in Arnhem aangesproken door mensen die een kop koffie met je willen drinken.”

Volledig scherm
Marco van Koppenhagen © Rens Plaschek

Mensen in Arnhem

De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto’s van Rens Plaschek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.