Voor Miranda is motorrijden vrijheid

Mensen in ArnhemMiranda van Gaalen heeft sinds kort weer een motor. ,,Motorrijden is vrijheid.” Als twintiger reed ze langs de stranden van Normandië, waar de geallieerden voor onze vrijheid vochten. ,,Ik ben geboren in Rhenen.” 

Ze ging in Arnhem wonen, de stad van de slag in 1944. ,,De stad van de spannende boeken van Pim Pandoer.” Later verruilde ze Nederland voor Australië. Nu is ze weer terug in Arnhem. 

Ze vertelt trots over haar Engelstalige roman ‘In search of Kyle’, die zich afspeelt in de roerige zomer van 1989 in anarchistisch Arnhem. Met een enkele zin in het Nederlands, als een voltreffer. ‘Als het recht verkracht wordt, wordt verzet je plicht.’ 

Miranda loopt de kroegen nog altijd graag plat, ook al nadert ze de 50. ,,Ik snap niet dat mensen daarmee stoppen.”

Volledig scherm
Miranda van Galen is bijna 50, maar gaat nog altijd graag naar de kroeg. ,,Ik snap niet dat mensen daarmee stoppen.” © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.