Volledig scherm
Anke Tissen (van het restaurant) en Feia Rademaker (hotel) in Hotel Nimma. © Bert Beelen

Hier nipt hip Nimma aan de cappuccino

MIJN TENT IS TOPNIJMEGEN - De helft van alle nieuwe horecagelegenheden stopt binnen vijf jaar. Waarom gaat dat ene nieuwe zaakje het wél maken? In deze aflevering: Nimma, Weurtseweg 478 in Nijmegen.

Een hotel. Ja, Nijmegen kon nog wel een hotel gebruiken, dacht de zakenman en hij kocht dat oude Nuon-gebouw gewoon. Oké, het zag eruit als een uitgewoonde kantoortoren waar illegale house-feesten gehouden werden. Dat was het namelijk ook. Maar goed.

Een low budget hotel zou het worden: slap matras, bescheiden ontbijtje -maar wel iedere nacht tot aan het systeemplafond vol geboekt.

Maar ja, dacht eigenaar Mark Burgers toen hij echt begon, alles begint natuurlijk met een goed bed. Wie komt er nou terug als de lattenbodem weken later nog in geheugen en ruggenmerg gegrift staat? Bovendien, als je dan toch gordijnen bestelt, kun je toch net zo goed móóie gordijnen bestellen? En van die industriële Honig-achtige stoelen? Vanaf de bedrand kijk je uit op het Waalfront, tenslotte.

Eminem

U begrijpt: Hotel Nimma werd iets duurder dan gepland. ,,We gingen zwaar over ons budget heen.’’ Dat was een risico, want de kamerprijs was laag. Te laag, bleek achteraf. Burgers' vriendin Freia Rademaker hoopte de eerste weken 30 procent van de kamers te verhuren. ,,Maar alles was meteen out of order.’’ Ondertussen kon Anke Tissen (van het restaurant) de keuken uitbreiden. En nog een keer. En nog een keer.

Een jaar later is zo'n 89 procent van de bedden verhuurd, voor een gemiddelde kamerprijs van 75 euro per nacht. Gasten die langer blijven, blijven hier vaak ook eten.

Volledig scherm
Waar de bewoners van Nijmegens nieuwe westen bijvoorbeeld voor komen. Lunch. © Bert Beelen

Is Nimma dan alleen leuk voor Eminem-fans die 's nachts niet meer naar Schin op Geul rijden? Nee. Ook hippe wijkbewoners uit Nijmeegs nieuwe westen nippen hier aan de cappuccino. Soms blijven ze de hele dag zitten, het terras ligt op het zuiden en de huisgemaakte pastrami schijnt prima te zijn.

Vanaf het voorjaar heeft Nimma (straattaal voor Nijmegen) ook een dakterras, het is nog wachten op een stijlvolle balustrade die voorkomt dat je naar beneden waait. Want het is hier toch geen uitgewoonde kantoortoren, of wel soms?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.