Volledig scherm
De bedrijfsleider van Vertoef, Suzanne van Daal. Al is zij volgens haar visitekaartje Director of Good Vibes & Jobcoach. © Bert Beelen

Wat je mist als je Vertoef stilletjes voorbij loopt

MIJN TENT IS TOPDe helft van alle nieuwe horecagelegenheden stopt binnen vijf jaar. Waarom gaat dat ene nieuwe zaakje het wél maken? In deze aflevering: Guest House Vertoef, Nassausingel 3.

Is het een accountantskantoor? Is het een uitzendbureau? Nee, het is Vertoef: een guesthouse met een café op de begane grond. Je zou er een broodje buffelmozzarella kunnen eten, je zou er je scriptie kunnen tikken. Onderweg van het station naar de stad kom je er langs.

Maar dat heb je dus niet door.

De ingang van Vertoef zit namelijk om de hoek, het is (inderdaad) een oude kantoortoren. Maar dat uiterlijk gaat veranderen, zegt Suzanne van Daal, op haar visitekaartje ondertiteld als Director of Good Vibes & Jobcoach.

Canadezen

Het is de bedoeling dat Vertoef een verblijf wordt waar het zo goed toeven is dat je blijven wilt. Verschillende mensen doen dat al, die hebben Vertoef vermoedelijk online gevonden. Van de 45 kamers zijn er nu zo'n twintig verhuurd. Je mag hier zes maanden per kalenderjaar verblijven: als je het handig aanpakt, is dat dus precies een schooljaar (hint!).

Studenten in Nijmegen komen nog wel eens moeite aan een kamer, en als je uit Hong Kong komt en hier een minor volgt ken je de weg naar de huisjesmelker waarschijnlijk ook niet. Dat gat in de markt is nu gevuld door Vertoef. ,,We hebben net een groep Canadezen met hun lerares.’’

Volledig scherm
Vertoef, je kunt er ook gewoon terecht voor appeltaart. © Bert Beelen

De kamers (24 tot 32 vierkante meter, met kookplaat) kosten tussen de 24,50 en 31 euro, en zijn er in smaken als 'Dutch design', 'vintage' en 'industrieel'. De Katholieke Bond van Ouderen is welkom, maar Vertoef adverteert duidelijk niet in het clubblaadje.

Compost

Dat merk je ook in het café: mintgroene tegeltjes, de buizen aan het plafond mogen gezien worden en de speakers blazen soul. De koffie komt in een kartonnen bekertje. Dat lijkt ongezellig, maar in de kelder staat een apparaat dat er compost van maakt. Mag je zo hebben.

Vertoef is er sinds juni. ,,In het begin lag de focus op het hotel’’, zegt Van Daal. ,,Nu gaan we meer naar buiten treden.’’

Een trapje naar straatniveau schijnt op de wensenlijst te staan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.