Volledig scherm
Jasper (links) en Ronnie (rechts) Sewratan-Vernes. © Gerard Burgers

Advocaat homostel Arnhem: 'Lijkt erop dat OM zaak op lange baan schuift'

ARNHEM  - Het op 2 april mishandelde homostel uit Arnhem weet nog steeds niet wanneer hun vijf minderjarige aanvallers voor de rechter moeten komen. Volgens Sidney Smeets, advocaat van het stel, krijgen zij amper informatie van het OM.

,,Het lijkt er een beetje op dat het Openbaar Ministerie de zaak op de lange baan schuift, want we horen niet veel meer van het OM. Dat is zwaar voor mijn cliënten, die nog psychologische ondersteuning krijgen voor wat er is gebeurd’’, aldus hun advocaat Sidney Smeets dinsdag.

LEES OOK: Homostel Arnhem weigert toegestoken hand

Geschokt

Ronnie en Jasper Sewratan-Vernes zouden door twee 14-jarige en drie 16-jarige jongens uit Arnhem in elkaar zijn geslagen, omdat ze hand in hand liepen. Een van de verdachten zou hebben geslagen met een betonschaar. De mishandeling leidde wereldwijd tot geschokte reacties. Velen lieten zich uit protest hand in hand met een seksegenoot fotograferen.

Het OM kon dinsdag niet zeggen waarom de zaak zoveel tijd vergt. Op korte termijn valt geen datum te verwachten volgens het OM.

Enkele verdachten zeggen dat het homostel zelf de confrontatie heeft gezocht. Geen van de verdachten heeft echter aangifte tegen de mannen gedaan. De mannen en hun advocaat hopen dat de rechter zich voor het eind van het jaar over de zaak zal buigen.

LEES OOK: Social media vol met foto's van mannen, hand in hand

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.