Volledig scherm
Enkele tientallen jongeren fietsten en wandelden in de nacht van zaterdag op zondag over de Nelson Mandelabrug richting Arnhem-Zuid. © Gerard Burgers

Weinig angst op Nelson Mandelabrug na mishandeling homostel

ARNHEM - Enkele tientallen jongeren fietsten en wandelden in de nacht van zaterdag op zondag over de Nelson Mandelabrug richting Arnhem-Zuid. Het is precies een week na de mishandeling van Ronnie en Jasper Vernes-Sewratan door vijf jongens.

De passanten zijn voorzichtig, maar bang zijn ze niet. ,,Ik heb vijf jaar op kickboksen gezeten en werk bij defensie. Ben niet bang uitgevallen’’, zegt Jordy Peters, die met zijn vriendin over de brug naar huis loopt.

'Niets gezien'

Bram Wit vindt het een gek idee dat hij een kwartier voor de mishandeling vorige week hetzelfde punt heeft gepasseerd. ,,Nee, niets gezien’’, zegt hij. Voor hem is het geen reden om een andere route te nemen.

Risico

Volledig scherm
Het fietspad vanaf de Nelson Mandelabrug. © Gerard Burgers

Dat zelfde zeggen Brian Kathmann, Bart Teeling en Timo Wolkenfelt. Dat wil niet zeggen dat ze onnodig risico nemen, zeker de eerste niet. ,,Een paar maanden geleden hebben twee mannen mij na het stappen proberen te overvallen. Ik heb van me af geslagen, maar ik weet niet wat er was gebeurd als ze een wapen hadden gehad’’, zegt Kathmann. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.