Volledig scherm
2017-04-03 22:01:30 AMSTERDAM - Jasper Vernes-Seratan (R) en Ronnie Seratan-Vernes gaan bij aanvang van de uitzending van RTL Late Night in de studio hand in hand met elkaar op de foto. ANP KIPPA KOEN VAN WEEL © ANP Kippa

Zus van verdachte schreef brief aan Ronnie en Jasper

ARNHEM - De zus van een van de verdachten van mishandeling op de Nelson Mandelabrug heeft een brief gestuurd aan Ronnie en Jasper. Dat vertelden de twee tijdens de manifestatie 'Hand in hand voor Diversiteit' afgelopen zaterdag in Arnhem.

Over de inhoud van de brief wilden Ronnie en Jasper Vernes-Sewratan niets kwijt. ,,Op advies van onze advocaat willen we niets zeggen over het gebeuren op de brug zolang het onderzoek nog loopt. We willen dus ook niets zeggen over de inhoud van de brief’’, zegt Ronnie. 

De twee mannen werden afgelopen weekend ineens wereldnieuws nadat ze op de Nelson Mandelabrug in Arnhem waren mishandeld door een groep van vijf jongeren.  Het Facebook-bericht van het echtpaar leidde tot heftige commotie en mondde uiteindelijk uit in de manifestatie van zaterdagmiddag. 

Het echtpaar wil volgende week gas terugnemen. Ze zijn sinds het gebeurde geleefd. ,,Ik heb nauwelijks geslapen afgelopen week. Door de commotie, maar ook vanwege de pijn. Ik heb heel veel last van mijn mond gehad, kon nauwelijks eten’’, vertelt Ronnie, die achter het podium af en toe emotioneel werd. Hij zal nog geruime tijd hinder ondervinden van de klap die hij mogelijk met een betonschaar op zijn gezicht heeft gehad. Pas over een half jaar kan hij nieuwe voortanden krijgen. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.