Volledig scherm
Het lichaam van de 14-jarige Romy Nieuwburg werd in het water gevonden. © ANP / Facebook

14-jarige uit gemeente Ede opgepakt na dood van Romy (14)

LUNTEREN - In het onderzoek naar de dood van de 14-jarige Romy uit Hoevelaken is in de nacht van 4 op 5 juni een 14-jarige jongen uit Lunteren (gemeente Ede) aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood. Romy werd vrijdagmiddag 2 juni aan het Emelaarsepad in Achterveld in het water gevonden. Het onderzoek naar de omstandigheden en toedracht is in volle gang. De verdachte zit vast en wordt vandaag verhoord. De familie van Romy is hierover geïnformeerd.

Het meisje verdween toen ze van school naar huis fietste. Romy zat op de J.H. Donnerschool, een school voor kinderen met een gedragsproblemen. De school staat in het dorpje De Glind, in de gemeente Barneveld. Dat dorpje wordt ook wel 'Jeugddorp De Glind' genoemd; het is een bekende plek waar kinderen met problemen begeleid worden.

Savannah

Ook in het andere onderzoek, naar de dood van de 14-jarige Savannah uit Bunschoten die op zondagochtend 4 juni is aangetroffen in het water bij het industrieterrein De Kronkels in Bunschoten, is afgelopen nacht een verdachte aangehouden. Het gaat om een 16-jarige jongen uit gemeente Den Bosch. Ook dit onderzoek is nog in volle gang. De familie van Savannah is hierover geïnformeerd.

Volgens de politie ziet het ernaar uit dat het om twee op zichzelf staande zaken gaat.

TGO teams

Voor beide zaken is een eigen TGO-rechercheteam (Team grootschalige Opsporing) aan het werk en de twee onderzoeksteams delen waar nodig onderzoeks-informatie. Op basis van de bevindingen uit de onderzoeken tot nu toe, lijkt het er niet op dat er een verband is tussen beide feiten. 

Volledig scherm
© Infografieken Nederland