Volledig scherm
De stiltekamer in de J.H. Donnerschool. © ANP

Jongen (14) uit Lunteren langer vast in zaak moord en misbruik Romy

De 14-jarige jongen uit Lunteren die is opgepakt in verband met de dood van Romy uit Hoevelaken, blijft langer vastzitten. Hij wordt ervan verdacht dat hij het meisje seksueel heeft misbruikt en om het leven heeft gebracht.

De jongen is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De verdachte en Romy kenden elkaar van school. Het levenloze lichaam van Romy werd op vrijdag 2 juni gevonden in het water aan het Emelaarspad in Achterveld.

De politie gaat door met het onderzoek. Vanwege de jonge leeftijd van de betrokkenen worden verder geen mededelingen gedaan door het OM.

Antwoorden

De familie van de verdachte is enorm geschrokken van wat er met Romy is gebeurd. ,,Wij zoeken net als iedereen naar antwoorden hoe dit heeft kunnen gebeuren, maar dat houden we binnen de familie,’’ zegt een aangetrouwde neef die verder niets over de zaak kwijt wil.

  1. Erehaag met trekkers voor verongelukte Bart (17)

    Erehaag met trekkers voor verongeluk­te Bart (17)

    Acht grote trekkers met rode ballonnen als hartjes en zwaailichten, gereden door schoolkameraden van de verongelukte Bart Bloemendaal (net 17). Ze stonden vrijdagavond in het gelid naast het zalencentrum Morshuis in Albergen. De leerling van de school het Zone.college uit Harbrinkhoek kwam vorige week vrijdagavond op een rotonde in Reutum onder zijn gekantelde trekker terecht. Hij zei tegen zijn moeder dan hij met een vriend zou gaan ‘snacken’, maar ze troffen meisjes. Na het fatale ongeluk waren het kerkdorp en de wijde omgeving zijn in een diepe rouw gedompeld.