Lichaam in Achterveld is van omgebracht meisje (14) uit Hoevelaken

UpdateHet lichaam dat gisteren in het water werd aangetroffen in Achterveld, is van een 14-jarig meisje uit Hoevelaken. Zij is door een misdrijf om het leven gebracht, meldt de politie.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© Snelste Nieuws van Amersfoort

De politie benadrukt dat het slachtoffertje niet de 14-jarige vermiste Savannah Dekker uit Bunschoten is. Zij wordt sinds donderdag vermist. De woordvoerster van de politie zegt dat er vooralsnog niet wordt uitgegaan van een verband tussen beide zaken.

Het meisje uit Hoevelaken - haar identiteit is nog niet bekend - vertrok om 15.00 van school. Ze was nog maar een paar uur vermist voordat haar lichaam werd gevonden, meldt de politie. De vader van het meisje is zelf nog gaan zoeken naar zijn dochter voordat hij de politie inschakelde.

Het stoffelijk overschot werd rond 17.00 aangetroffen; niet bij een fietspad, maar nabij een wandelpad in een natuurgebied aan de Emelaarseweg. Een voorbijganger die zijn hond uitliet, zag het lichaam in het water liggen. Direct werd de omgeving afgezet door de politie.

Volledig scherm
De politie hield 's nachts de wacht bij de vindplaats in Achterveld. © Snelste Nieuws Van Amersfoort e.o .

In verband met politie-onderzoek werd het gebied afgelopen nacht bewaakt. Vandaag doet de politie sporenonderzoek in de omgeving waar het meisje is gevonden. De politie doet een dringend beroep op getuigen. Mensen die vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur iets gezien hebben in de omgeving van het Emelaarsepad, wordt verzocht zich te melden bij de recherche.

Burgemeester Gerard Renkema van Nijkerk, waar Hoevelaken onder valt, heeft geschokt gereageerd op de vondst van het meisje. ,,Dit raakt ons diep, en onze gedachten en medeleven gaat uit naar de familie en de nabestaanden. Wij wensen allen veel sterkte en kracht toe om dit grote verlies te kunnen dragen.''

Het meisje keerde terug van school, een onderwijsinstelling in het dorpje De Glind, in de gemeente Barneveld. Dat dorpje wordt ook wel 'Jeugddorp De Glind' genoemd; het is een bekende plek waar kinderen met problemen begeleid worden. Het meisje zat hier op de J.H. Donnerschool, een school voor kinderen met gedragsproblemen.

Savannah

Ondertussen gaat de zoektocht naar Savannah door. De mobiele telefoon van het meisje staat sinds haar vermissing uitgeschakeld. Wel werd haar fiets is gistermiddag aangetroffen in Hoogland.