Volledig scherm
Het onderzoek in Achterveld is zaterdagmiddag nog in volle gang. © Snelste Nieuws van Amersfoort

Meisje (14) uit Hoevelaken door misdrijf om het leven gebracht

ACHTERVELD - Het lichaam dat gisteren in het water werd aangetroffen in Achterveld, is van een 14-jarig meisje uit Hoevelaken. Zij is door een misdrijf om het leven gebracht, meldt de politie.

Het stoffelijk overschot werd gisteren rond het avonduur aangetroffen bij een natuurgebied aan de Emelaarseweg. Daar ligt een grote plas - de Ingenieur Juliusput - een afgelegen stuk van de Barneveldse Beek en alleen te voet bereikbaar. Een voorbijganger zag het lichaam in het water liggen. Direct werd de omgeving afgezet door de politie.

Bewaakt

In verband met politie-onderzoek werd het gebied afgelopen nacht bewaakt. Vandaag doet de politie er sporenonderzoek in de omgeving waar het meisje is gevonden.

De politie doet een dringend beroep op getuigen. Mensen die vrijdagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur iets gezien hebben in de omgeving van het Emelaarsepad, wordt verzocht zich te melden bij de recherche.

Lees ook: Dode in Achterveld is niet vermiste Savannah

Savannah

Ondertussen gaat de zoektocht naar het vermiste meisje Savannah Dekker (14) uit Bunschoten door. De mobiele telefoon van het meisje staat sinds haar vermissing uitgeschakeld. Wel werd haar fiets is gistermiddag aangetroffen in Hoogland.