Volledig scherm
De stiltekamer in de J.H. Donnerschool. © ANP

Vlaggen halfstok en witte profielfoto voor uitvaart overleden Romy (14)

updateVlaggen op halfstok en profielfoto's op Facebook van zwart naar wit. Dat zijn de wensen van de familie van de omgebrachte Romy, die dinsdag wordt begraven.

Dat meldt de begrafenisondernemer op de Facebookpagina van de J.H. Donnerschool, waar Romy lessen volgde.  ,,Belangrijkste is de familie. Wat willen zij? Wat betreft de vlaggen kan ik zeggen dat de familie het mooi vindt als zoveel mogelijk mensen dinsdag de vlag halfstok hangen.'' 

Veel naasten en dorpsgenoten van de overleden tiener hebben hun Facebook-profiel op zwart gezet. Een andere wens is dat die mensen hun foto's dinsdag veranderen in witte afbeeldingen.

Rouwstoet

Voor genodigden is er voorafgaand aan de begrafenis een besloten bijeenkomst in de Eshof. Iedereen die afscheid wil nemen van Romy en medeleven wil tonen, kan dat doen wanneer de rouwstoet rond 15.00 uur van de Eshof naar de begraafplaats gaat. Men kan langs de route staan, bijvoorbeeld met een mooie bloem, meldt de gemeente. De route is Kantemarsweg (richting de Klepperman)-Oosterdorpsstraat-Westerdorpsstraat-Kantemarsweg-Kerkepad.

Bij de muziekkoepel aan het Van Aalstplein stopt de rouwstoet voor een bijzonder herdenkingsmoment. De bloemen kunnen hier later worden neergelegd.

Het gedeelte Oosterdorpstraat-Westerdorpsstraat op de route wordt tussen 15.00 uur en 16.00 uur afgesloten voor al het verkeer. De familie stelt het op prijs als dinsdag de vlaggen in Hoevelaken halfstok hangen.

De begrafenis vindt in besloten familiekring plaats

Bekentenis

Het lichaam van Romy werd vorige week vrijdag gevonden in Achterveld, nabij Amersfoort. De 14-jarige jongen die is opgepakt op verdenking van het misbruiken en doden van Romy uit Hoevelaken heeft over beide feiten een bekennende verklaring afgelegd