Volledig scherm
PREMIUM
De Muur van Mussert. © Herman Stöver

‘Blijf weg van verheerlijking bij Muur van Mussert’

LUNTEREN - ‘Blijf weg van verheerlijking.’ Dat is de voornaamste boodschap van de Wageningen Wetenschapswinkel in het rapport dat ze schreef over de toekomst van de Muur van Mussert op de Goudsberg in Lunteren. 

De Wetenschapswinkel deed op verzoek van de Stichting Erfgoed Ede onderzoek naar de eind vorig jaar tot rijksmonument benoemde Muur. Het rapport, van de hand van Roel During en Rosalie van Dam, kreeg de toepasselijke titel Wat we niet willen weten en ons toch moeten herinneren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Weggestuurde vrijwilligsters Toon Hermanshuis in Ede mogen niet terugkomen

    Weggestuur­de vrijwillig­sters Toon Hermans­huis in Ede mogen niet terugkomen

    ZUTPHEN / EDE - Twee ex-vrijwilligsters Atie van de Meent uit Ede en Nelleke Middendorp uit Lunteren mogen niet terugkeren op hun plek in het Toon Hermanshuis in Ede. De twee stapten naar de rechter om hun vrijwilligerswerk in het Gelderse Valleiziekenhuis waartoe het huis behoort terug te eisen. Maar de rechter oordeelde deze vrijdag dat de stichting het recht had de overeenkomst met de twee vrouwen te beëindigen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei