Volledig scherm
De Muur van Mussert op camping De Goudsberg in Lunteren. © Herman Stover

Ede kan sloop Muur van Mussert niet tegenhouden

EDE/LUNTEREN - De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is de enige die de omstreden Muur van Mussert in Lunteren nog van de sloop kan redden. Ede is niet van plan om van de muur een gemeentelijk monument te maken, zoals de dienst vorige week adviseerde.

Quote

Dat dit object toevallig in Lunteren staat maakt het nog geen gemeente­lij­ke zaak

Johan Weijland, wethouder

,,Het NSB-bouwwerk had een landelijke functie en daarmee is eventueel behoud ook een nationale kwestie. Dat dit object toevallig in Lunteren staat maakt het nog geen gemeentelijke zaak'', stelt verantwoordelijk wethouder Johan Weijland. 

De muur staat op een campingterrein dat in particulier bezit is. De campingbaas wil het gevaarte slopen om ruimte maken voor nieuwe vakantiehuisjes. ,,Als hij wil slopen, kan de gemeente dat niet verbieden", zegt een gemeentewoordvoerder. 

De Rijksdienst bestudeert de status van de muur al jaren en wil pas op zijn vroegst in 2018 een knoop doorhakken. Het is volgens Ede denkbaar dat het object dan al verdwenen is.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei