Volledig scherm
De Muur van Mussert in recreatiepark De Goudberg in Lunteren. © Herman Stöver

'Fout' Duits erfgoed in Gelderland in de kijker

LUNTEREN/ ELLECOM - Er moet meer aandacht komen voor ‘fout’ erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog. In Gelderland staan veel gebouwen die door de Duitsers gebruikt zijn, zonder dat dit bekend is. Een nieuwe stichting wil dit veranderen via het project Schuldig Erfgoed.

De Muur van Mussert in Lunteren, waar NSB-leider Anton Mussert zijn toespraken hield, is zo’n plek. Landgoed Avegoor in Ellecom deed dienst als opleidingsplek voor SS’ers.

Dat maakte voorzitter Joost Rosendaal van de stichting Versterking Herinnering WOII Gelderlanddonderdag bekend. Deze stichting is opgericht door de Radboud Universiteit, het toerismebureau RBT KAN en Erfgoed Gelderland.

Samenwerken
De stichting moet zorgen dat musea en oorlogsstichtingen in Gelderland beter samenwerken en begint ook eigen projecten. Het in kaart brengen van Schuldig Erfgoed is een van de drie projecten waarmee de stichting aan het werk gaat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Live Voetbal

home logo FC UtrechtUTR
18:30
ExcelsiorEXC
away logo
home logo Fortuna SittardFOR
19:45
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo PEC ZwolleZWO
19:45
De GraafschapGRA
away logo
home logo NAC BredaNAC
20:45
FC GroningenGRO
away logo