Fietsers op de provinciale weg N224 ten oosten van Ede.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsers op de provinciale weg N224 ten oosten van Ede. © Herman Stöver

Cor vloog vijf meter door de lucht door een aanrijding met een zwijn: ‘Bescherm fietsers op N224 tegen wild’

EDE - Niet alleen automobilisten maar ook fietsers zijn geregeld betrokken bij wildaanrijdingen op de N224 tussen Ede en Arnhem. Soms met forse verwondingen en materiële schade tot gevolg. Betrokkenen roepen op tot maatregelen.

21 reacties

 • Henk van Schuringa

  2 weken geleden
  Wat een grappige reacties. Er staat een artikel over een aanrijding tussen een dier en een fietser en vele lezers zien hun kans schoon om eens lekker tegen wielrenners te fulmineren. Ik hoop dat het U allen oplucht, want als U van de 100 passages met een wielrenner maar liefst 99 keer wordt uitgescholden, dan zult U geen fijn leven hebben. Terzijde: Vanuit Ede richting Papendal loopt de weg af. Daar rijd je zo 30kmh op de fiets. Hoe hard rijdt U daar met de auto. Wellicht ietsjes harder?
 • Anneke Dijk

  3 weken geleden
  Cor moet niet zo hard racen over het fietspad, met die dunne bandjes kan je niet hard remmen, het is geen racebaan hoor.
 • M.J. Van Den Bosch

  4 weken geleden
  2004, 2021. Het besef van de plaats van de mens ten opzichte van de natuur is nog in ontwikkeling. Het zwijn zal net zo geschrokken zijn als de man zelf.
 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Als je echt op een hele snelle fiets wilt gaan racen....dan doe je dat toch niet in een natuur gebied....daar ga je juist heel langzaam fietsen ...om van de natuur te genieten , wil je snel , dan zoek je andere wegen op...maar aangezien de gemiddelde wielrenner....vooral in groepsverband , de blik op oneindig heeft staan , het verstand op nul , aan achtervolging waanzin leid , ontstaan dus regelmatig dergelijke situaties , de wilde dieren hebben daar geen schuld aan..
 • Henriette van der Meulen

  1 maand geleden
  1 op de 100 wielrenners gedraagt zich netjes, bedankt je als je ruimte voor hem of haar maakt. De overige 99 gedragen zich alsof het pad van hen is en als je je verontwaardiging over hun asociale gedrag op een beschaafde manier kenbaar maakt, accepteren ze dat niet en krijg je een kanonnade van scheldwoorden over je heen. Pak ik mijn smartphone om hun scheldpartij op de film te zetten, scheuren ze weg. Laffe zwijnen zijn het.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

De Vallei