De N224/Verlengde Arnhemseweg langs de Ginkelse Heide. Hier vinden steeds meer aanrijdingen met wild plaats.
Volledig scherm
PREMIUM
De N224/Verlengde Arnhemseweg langs de Ginkelse Heide. Hier vinden steeds meer aanrijdingen met wild plaats. © Herman Stöver

Meer zwijnen, herten en vossen aangereden op de N224, ondanks maatregelen

EDE - Het aantal wildaanrijdingen op de N224 tussen Arnhem en Ede neemt toe en niet alle maatregelen om dit te voorkomen zijn effectief. Dat stelt de gemeente Ede naar aanleiding van raadsvragen van GroenLinks.

9 reacties

 • Jules Vismale

  2 weken geleden
  Zou het eigenlijk niet werken als er gewoon een ecoduct kwam over de N224 kwam zodat er geen aanrijdingen meer plaatsvinden met wilde zwijnen en of herten? Voor hetzelfde gelt lopen er dadelijk koeien of paarden over die weg heen en een aanrijding met deze dieren kan automobilisten zowel hun auto als hun leven kosten!
 • Jan Willem De Graaf

  4 weken geleden
  Zwijnenblokken? Half werk, er zijn genoeg maatregelen die wel kunnen helpen. Waar een wil is...🤷‍♂️
 • Albert van der Broek

  1 maand geleden
  Het Volk heeft kennelijk wat moeite om de realiteit van de overbevolking onder ogen te zien. We vinden het doodnormaal dat de mensen zich moeten verdringen op ca 1/6 van de oppervlakte van het land. De rest is grotendeels voor landbouw en natuur. Het is de overbevolking door mensen, maar ook door dieren. Te veel huisdieren en dan ook nog wilde dieren die heel veel ruimte opeisen. Het moet allemaal kunnen, terwijl het niet kan. Dan krijg je letterlijk en figuurlijk botsingen. De politiek zwijgt.
 • Ruud van de Kraats

  1 maand geleden
  Mountainbikers zijn de oorzaak van veel stress onder de dieren. Waar vinden ze nog rust? Dieren slaan op de vlucht bij verstoring. Natuurinstanties zijn hiervan op de hoogte . Het geld van de goededoelenorganisaties willen ze echter niet besteden voor ,,echte’’ natuur ontwikkelingen.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Het botst letterlijk in Nederland. Enerzijds de toenemende bevolkingsaantallen, anderzijds het stimuleren van wild populatie. Voeg erbij dat steeds meer mensen gaan verhuizen vanuit het westen naar de regio hier en ja, dat gaat knellen. Ik herinner me dat liedje "15 miljoen mensen op dat hele kleine stukje aarde". Inmiddels zijn het er 18 miljoen en het land is niet groter geworden. +Corona crisis zijn mensen verplicht in eigen gebied/land te blijven recreëren en verspreiden kan niet. Dat Knelt.
 1. Chinook-helikopter met 10 man aan boord maakt voorzorgslanding op Wekeromse Zand: ‘Alsof het gele lampje van je auto gaat branden’
  PREMIUM
  update

  Chi­nook-helikopter met 10 man aan boord maakt voorzorgs­lan­ding op Wekeromse Zand: ‘Alsof het gele lampje van je auto gaat bran­den’

  WEKEROM - Een Chinook-helikopter heeft donderdagmiddag een noodlanding gemaakt op het Wekeromse Zand in Wekerom. De defensiehelikopter was aan het oefenen met drie andere Chinooks in de omgeving. Rond 13.30 uur kondigde zich via meldingen een technisch probleem aan het toestel aan. Reden voor de vliegers om het toestel neer te zetten.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Supporters onthalen teleurgestelde spelers De Graafschap
  Play

  Supporters onthalen teleurge­stel­de spelers De Graafschap

 2. Spektakel vanuit de trekker: Superboeren uitgezwaaid op A18
  Play

  Spektakel vanuit de trekker: Superboe­ren uitge­zwaaid op A18

De Vallei