Volledig scherm
Eendracht-doelman Nick Wiggers is de held van de penaltyserie. © Marc Pluim

Eendracht Arnhem overleeft penaltyreeks na nagelbijter

nacompetitieARNHEM - Na een onvervalste thriller heeft Eendracht zich op eigen veld langs Victoria ‘25 geschoten (en gekeept). De ploeg uit Presikhaaf won na ruim honderdtwintig minuten voetbal én strafschoppen en kan zich volgend weekend, thuis tegen Niftrik, definitief handhaven als vierdeklasser.

Eendracht begon goed aan de alles-of-niets-wedstrijd: spits Ronny Slot rondde na tien minuten voorbereidend vakwerk van spelverdeler Sander Kok koel af. Martijn Kolvenbach (Victoria) poeierde voor rust de gelijkmaker achter Eendracht-doelman Nick Wiggers.

Dat er daarna heel erg lang geen goals meer vielen, was een klein wonder. Kansen en scrimmages vlak voor de doellijn genoeg. Eendracht was technisch beter, maar Victoria wist van geen opgeven. Pas in de verlenging leek Khalid Kokoun Eendracht naar de volgende en laatste play-off ronde te tikken, maar een kopbal van Karol Kleinert (Victoria) zorgde dat een strafschoppenreeks de beslissing moest brengen.

Volledig scherm
Nick Wiggers wacht op zijn kans. © DG

In die penaltyserie ontpopte Eendracht-keeper Nick Wiggers zich tot held: Wiggers stopte de eerste twee Victoria-strafschoppen. De naar AVW ’66 verkassende Sander Kok schoot de vijfde en beslissende pingel raak en speelt zo dus nog één duel voor Eendracht, komende zondag, als Niftrik naar Presikhaaf komt.

,,Pfffff”, zuchtte de peentjes zwetende Eendracht-trainer Marcel Gerrist diep alvorens hij zijn commentaar op de zenuwslopende zondagmiddag gaf. ,,Wat een wedstrijd.... Er is door beiden ploegen nauwelijks gevoetbald, maar wel gestreden. Logisch, als het zo spannend is. Respect voor mijn ploeg, vooral voor de drie jongens die aan de Ramadan doen. We gaan nu nog een keertje alles geven zondag om ons te handhaven. Ik wil deze club achterlaten in de vierde klasse”, aldus de naar Rheden vertrekkende coach.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal