Meteen na de door NEC verloren derby (0-1) ontstond een grimmige sfeer rondom het stadion. Met onder meer de sloop van een politiebusje als gevolg.
Volledig scherm
PREMIUM
Meteen na de door NEC verloren derby (0-1) ontstond een grimmige sfeer rondom het stadion. Met onder meer de sloop van een politiebusje als gevolg. © Paul Rapp

Van uitbrekende uitsupporters met bivakmutsen tot ‘Arnhem dood’: hoe de Gelderse derby totaal ontspoorde

Met enkele tientallen arrestaties, gewonde agenten en veel vernielingen liep de derby tussen NEC en Vitesse volledig uit de hand. Een terugblik van minuut tot minuut.

13 reacties

 • Mattie Veld

  3 maanden geleden
  @Henk denk je nu echt dat dit gajes de krant leest? Alles gaat via Telegram tegenwoordig.
 • Henk Bekker

  3 maanden geleden
  De Gelderlander heeft ook ophitsende berichten de ether ingestuurd. Die mogen hun rol in deze ook weleens belichten
 • E.L.M. Zegers

  3 maanden geleden
  Mede met dank aan deze krant doe volop aan negatieve stemmingmakerij heeft gedaan aan de week vooraf gaande aan deze wedstrijd. Verder is dat tuig het licht in hun ogen niet wat waard, de politie zou eens wat meer geweld moeten mogen gebruiken tegen ze. Maar dat mag jammer genoeg niet, helaas. En als er al gestraft word door onze softe rechters is de straf belachelijk laag.
 • M. van Dichteren

  3 maanden geleden
  Dit zijn geen supporters, stuk voor stuk oppakken. Levenslang verbod om in een voetbalstadion te komen, de kost verhalen op die gasten
 • Cor Kok

  3 maanden geleden
  En waar blijft de reactie van de spelers? Hadden die niet moeten ingrijpen voordat er gespeeld zou worden. Wat een ongelooflijke slappe hap. Bah!

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.