De stadsreus en en de veel kleinere vleesvlieg samen op een bloem.
Volledig scherm
PREMIUM
De stadsreus en en de veel kleinere vleesvlieg samen op een bloem. © Jan-Freerk Kloen

Grote vriendelijke reus is muntliefhebber

Natuur van nabijIedereen weet het inmiddels, er is geen ontkomen aan. De kranten staan er vol mee en de politieke agenda is er goed mee gevuld: klimaatverandering. Heel kort samengevat betekent dat dat we extremer weer krijgen. Extremere hitte, maar ook extremere kou, langere perioden van droogte en heftiger regenbuien.

Het eerste waar we dit tegenkomen is in de tuin. Regent het, dan is er al gauw wateroverlast en wanneer het voor langere tijd droog is, dan gaan de bloemetjes slap hangen. De perfecte aan het klimaat klimaat aangepaste tuin heeft dus mogelijkheden om regenwater op te vangen en vast te houden, zodat dit in perioden van droogte te is te gebruiken. Ook doen planten die goed tegen droogte kunnen het goed in dit klimaat. 

De bekendste onder hen zijn vetplanten, die ook vaak op groene daken worden geplant. Maar een plant die het ook goed doet is munt. Bovendien is de munt ook lekker om thee van te maken en een vijfsterrenrestaurant voor insecten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei