Het beeld Le grand cerf (Hert) van François Pompon op het Willemsplein in Arnhem waar waarschijnlijk bezoek is geweest van NEC-fans.
Volledig scherm
PREMIUM
Het beeld Le grand cerf (Hert) van François Pompon op het Willemsplein in Arnhem waar waarschijnlijk bezoek is geweest van NEC-fans. © Persbureau Heitink

Aanloop NEC-Vitesse grimmig door supportersacties: ‘Snelrecht en hard straffen is een deel van de oplossing’

De aanloop naar de derby van Gelderland zondag tussen NEC en Vitesse is behoorlijk grimmig. Beide clubs kwamen negatief in het nieuws door supportersacties die heftiger lijken dan voorheen.

22 reacties

 • Daisy Flenterie-Dal

  2 maanden geleden
  Ik ben geboren en getogen in Nijmegen en weet niet beter dan dat de haat tussen NEC en Vitesse al mijn hele leven bestaat. Ik vind het achterlijk dat Vitesse de bussen van Feyenoord midden op de snelweg staan op te wachten, puur om te rellen!! Ik weet niet wat het kalf betekent voor Arnhem, maar om daar slachtafval neer te peuren, niet nodig. Hier is de vlam in de pan geslagen door 2 graven te slopen 1 supporter en een voetbsller, een graf is heilig en de doden laat je rusten!!!
 • Peter Heijnen

  2 maanden geleden
  Wanneer kijkt de redactie in de spiegel voor hun opruiende artikelen van deze week? In mijn ogen mede verantwoordelijk voor de incidenten (vechtpartij met idd bijna dode, net als de kop van het artikel & alle rotzooi rond de goffert vandaag…) mooi zo’n derby, maar als media moet je je richten op dat gevoel en niet op alle geweld. DG heeft alleen maar lezers geprobeerd te trekken door “pakkende” koppen, niet door goede, informatieve en neutrale artikelen!
 • Anton van Driel

  2 maanden geleden
  Redactie.. is opruiing niet strafbaar?
 • Willem Landevoort

  2 maanden geleden
  Grimmig door supportersacties? Grimmig mede door de stemmingmakerij in de Gelderlander!
 • Marco Leenders

  2 maanden geleden
  Ik heb inmiddels besloten alle berichtgeving voorafgaand aan deze wedstrijd te negeren. STOP MAKING STUPID PEOPLE FAMOUS!
 1. Anders denken met Eva: ‘Innoveren is van iedereen’
  PREMIUM

  Anders denken met Eva: ‘Innoveren is van iedereen’

  NIJMEGEN - Binnen 48 uur na het begin van de coronacrisis waren al haar afspraken geannuleerd. Toen ze na een tijdje wel uitgeklust en uitgetuinierd was, besloot Eva van Otterlo, eigenares van een tekstbureau: ‘Ik ga iets doen, ik ga een boek schrijven’. Innovatie in Nijmegen is de werktitel. Maar het kan net zo goed Anders denken gaan heten. Het wordingsproces is een innovatie op zichzelf, zegt ze. En tegelijkertijd ook een persoonlijke ontdekkingstocht.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.