Dalibor Stevanovic en John Goossens vechten een duel uit in de derby tussen Vitesse en NEC.
Volledig scherm
Dalibor Stevanovic en John Goossens vechten een duel uit in de derby tussen Vitesse en NEC. © Frank Renia/Proshots

Wat is jouw mooiste herinnering aan de derby NEC - Vitesse?

oproepNIJMEGEN/ ARNHEM - Na vier jaar wordt zondag in Nijmegen weer de Gelderse derby tussen NEC en Vitesse gespeeld. Dat roept bij iedereen natuurlijk veel herinneringen op. We zoeken mooie anekdotes over de wedstrijd tussen beide rivalen!

13 reacties

 • Daan Janssen

  4 dagen geleden
  Mooiste moment, hmmm, dat moment dat er weer een nieuw politiebus gekocht moet worden van mijn belastinggeld.
 • M. van Dichteren

  4 dagen geleden
  Wat een voorbeeldige mensen bij deze wedstrijd, slopen, vechten en waar kwamen ze eigenlijk voor.? In en in triest volk. Hier kan zowel NEC als Vitesse niets aan doen, geef ie mensen nooit meer een toegangskaart.
 • Tim Gertsen

  7 dagen geleden
  NEC-Vitesse in 1989 de 0-4 van Martin Laamers met buitenkant rechts over keeper Brookhuis . De mooiste goal in de derby door een Vitesse icoon en echte Arnhemmer
 • Administratiekantoor Heylo

  7 dagen geleden
  In een skybox de laatste NEC - Vitesse voor Theo Janssen. Vitesse wint met een weergaloze Theo wat zelfs erkend werd door hardcore NEC-ers. Als inwoner van Arnhem voelt dat goed en zo zou het altijd moeten zijn. Sterke rivaliteit maar wel met respect voor de tegenstander wie het ook is.
 • Jessica Berends

  7 dagen geleden
  Zijn het de in elkaar geslagen bushokjes, de in brand gestoken vuilnisbakken, het dringende advies om binnen te blijven terwijl politie en ME de straten schoonveegden van zogenaamde supporters recht voor mijn deur? Moeilijk kiezen. Ik woon niet meer in Nijmegen of Nederland en mis die voetbalcultuur helemaal niet.