Volledig scherm
Bewoners van Varik en Heesselt protesteren tegen de komst van de hoogwatergeul bij het bezoek van minister Cora van Nieuwenhuizen. © William Hoogteyling

Advies: Geen nevengeul bij Varik

VARIK - De aanleg van een nevengeul bij Varik staat op losse schroeven. De voorkeur van de vertegenwoordigers van provincie Gelderland, Waterschap Rivierenland, gemeente Neerijnen en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) gaat uit naar dijkversterking met natuur- en watercompensatie in de uiterwaarden. 

Het alternatief bevat geen binnendijkse hoogwatergeul. Alleen de provincie stemde uiteindelijk voor de nevengeul.

Het alternatief ligt van 15 maart tot 26 april ter inzage op de gemeentehuizen in Tiel en Neerijnen, op het kantoor van Waterschap Rivierenland in Tiel, in het provinciehuis in Arnhem en in Atelier Varik in Varik. Tevens is het in te zien via www.varik-heesselt.nl.

In juni van dit jaar brengt de stuurgroep een definitief advies uit aan de minister van Infrastructuur en Waterstaat. Daarna neemt de minister een besluit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland