Victor en Noor in hun moestuin
Volledig scherm
Victor en Noor in hun moestuin © Angeliek de Jonge

Studenten Victor en Noor hebben een moestuintje: ‘Er is verder toch niets te doen’

Wekelijks gaat fotografe Angeliek de Jonge met haar camera op pad. Dit keer treft Victor Severijns (22) en Noor van den Bosch (25). Zij hebben sinds kort samen een moestuintje bij de studentenflat aan de Van Lieflandlaan. Noor studeert biomedische wetenschappen, Victor informatiekunde.

Noor: ,,Zo’n tuintje was een oude wens van mij. Drie weken geleden was er een oproepje van de SSH: ‘er zijn weer moestuintjes beschikbaar’. Ik heb Victor meegetrokken want ik had hem nodig bij het omspitten en om water te halen uit de beek.”

Victor: ,,Er is verder niks te doen dus je moet iets buitenshuis zien te bedenken. De meeste eerstejaars zijn nu bij hun ouders. Dus het is best stil als je alleen woont.”

Noor: ,,Wat ik op dit moment het meeste mis is de spontaniteit. Dat je met mooi weer ergens in een park ging zitten en dat er hoe langer hoe meer mensen bij aansloten. De weekenden waren druk. Soms had je wel drie festivalletjes.”

Victor: ,,Normaal had ik geen tijd gehad voor een moestuintje.”

Noor: ,,Ik vind dit kleine vierkantje eigenlijk wel lekker rustgevend. We zijn bijna klaar met spitten, dat geeft voldoening. We hebben een regel dat we buiten onze huisgenoten één iemand mogen zien binnen de anderhalve meter. Dus wij hebben nu elkaar. Corona brengt ook mooie dingen.”

Samen houden we de moed erin! In #NLblijftThuis brengen wij inspirerende verhalen en praktische tips voor thuiszitters. Bekijk ook deze bijzondere video’s: