Volledig scherm
© AFP

Teruglezen: Koning Kjeld op de 1000 meter, Duitse ijshockeyers verrassen Canada

Nabeschouwing

Hierbij sluiten wij dit liveblog. Deze dag leverde een gouden medaille op voor Kjeld Nuis op de 1000 meter. Aan het einde van de dag botste regerend olympisch kampioen Canada in het ijshockey op de verrassende Duitsers.

Morgen zijn we er weer vroeg bij, met onder meer de massastart. Graag tot dan.

LIVEBLOG

 geen nieuwe berichten

Ook Vitesse kijkt naar Nuis

Henk Fraser heeft de Olympische Spelen aangegrepen om de selectie van Vitesse op scherp te zetten. De coach stelde de training vrijdag uit voor de olympische duizend meter. Met het wedstrijdverloop en de sensationele ontknoping met de gouden Kjeld Nuis kreeg de trainer precies wat hij wilde. ,,Het bewustzijn dat in de top alles gegeven moet worden.”

Duitsland staat in de finale!

Wat een stunt! Duitsland staat in de ijshockeyfinale. De Duitsers schakelden grootmacht Canada uit met 4-3. De regerende Olympisch kampioen kan wel nog brons behalen in de troostfinale.

Canada komt terug

Canada heeft een derde treffer gemaakt en komt terug tot 3-4: nog zeven minuten om de Duitse noot te kraken.

Noorwegen recordhouder

Noorwegen heeft al 37 medailles te pakken deze Winterspelen: de Scandinaven evenaren daarmee het record van de Verenigde Staten uit 2010.

Korea naar curlingfinale

De Zuid-Koreaanse curlingvrouwen staan in de finale en nemen het daarin op tegen Zweden.

Canada scoort

Canada prikt tegen en komt tot 2-4. Kan de grootmacht nog terugkomen?

Duitsland lijkt op weg naar de finale, iets wat nog nooit lukte. De Duitsers stonden wel al twee keer in de halve finale. De laatste keer was in 1976, toen nog als de DDR.

Kai Verbij ontgoocheld

Kai Verbij is niet tevreden over zijn Olympische Spelen, al weet hij dat hij na zijn liesblessure ook ergens wel trots is.

Kjeld Nuis na gouden race

Koning Kjeld moest even zoeken naar de '1' achter zijn naam na de gouden race.

Frustratie bij Canada

De frustratie neemt toe bij de Canadezen, met geniepige en onsportieve overtredingen tot gevolg. Na de tweede periode staat het 1-4 voor underdog Duitsland.

Zweden wint

In het curling laat Zweden zich niet meer verrassen door Groot-Britannië: de Zweedse vrouwen spelen de partij uit met 10-5.

Duitsland dendert verder

Duitsland maakt een vierde treffer. De frustratie bij de Canadezen neemt toe: een bijzonder onsportieve beuk tegen de nek van een Duitser levert een Canadese speler een uitsluiting op.

Curling

Zweden leek de curlingpartij makkelijk uit te kunnen spelen maar de Britten staan even terug op 8-5. In de andere halve finale staat Zuid-Korea 7-4 voor tegen Japan in end 9.

Evenveel goud als sotsji

De Nederlandse Olympische ploeg heeft het recordaantal van acht gouden medailles van Sotsji (2014) geëvenaard.
Op de laatste wedstrijddag voor TeamNL komen Sven Kramer, Koen Verweij, Irene Schouten en Annouk van der Weijden zaterdag nog in actie op de massastart. Snowboardster Michelle Dekker doet mee aan de parallelreuzenslalom.

In Sotsji behaalden de Oranjesporters een recordaantal van 24 olympische medailles: acht gouden, zeven zilveren en negen bronzen. In Gangneung staat de teller nu op achttien (acht goud, zes zilver en vier brons).

3-1

De Canadezen geven de hoop niet op en komen terug tot 3-1.

3-0

Grootmacht Canada komt er niet aan te pas. Duitsland maakt het derde doelpunt en heeft nu een zeer comfortabele voorsprong te pakken.

Duitsland verdubbelt voorsprong

Een nieuwe Duitse stunt lijkt in de maak in het ijshockey. Canada kijkt al tegen een voorsprong van 0-2 aan in de tweede periode.

Curling

Zweden staat met 8-3 aan de leiding in het curling tegen Groot-Brittanië. Na 7 ends lijken de Scandinaven op weg naar de finale.

Verweij wil revanche op massastart

Koen Verweij kon voor de derde keer deze Winterspelen geen grote indruk maken. De Noord-Hollander eindigde op de 1000 meter als negende. Na afloop hij Verweij geen trek in een persmomentje. Hij liep stevig door in de mixed-zone van de Gangneung Oval. ,,Het ging niet zoals ik had gehoopt. Op naar zaterdag'', riep hij nog wel in het voorbijgaan.

Poutala opgelucht

Mika Poutala schaatste in de laatste rit tegen Kjeld Nuis. De Fin werd teleurstellend zestiende en was na afloop blij dat hij de olympisch kampioen niet hinderde.

laad oudere berichten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Overige sporten