Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen/Nederland: basisschool de Buut, voetbalveldjeDgfotofoto: Bert Beelen © Bert Beelen

De Buut over ontmantelen Nijmeegse voetbalveldje: ‘Het is een heftige uitspraak’

NIJMEGEN - De Nijmeegse basisschool De Buut moet het speelveldje op het schoolplein in ieder geval tijdelijk ontmantelen. Dat bepaalde de voorzieningenrechter maandag. De school is geschrokken, de advocaat van enkele omwonende reageerde gematigd positief.

Janneke Colsen, directeur van basisschool De Buut: ,,Het is een heftige uitspraak. Het enige positieve is dat de dwangsom geschrapt is. Het is jammer dat we zo veel moeten veranderen voordat er serieus naar het probleem gekeken is.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.