Volledig scherm
Het gewraakte voetbalveldje achter basisschool De Buut. © Paul Rapp

Gemeente vindt strengere openingstijden voor het speelveldje De Buut ‘jammer’

NIJMEGEN - ,,De uitspraak van de voorzieningenrechter komt dicht bij de oplossing ligt die wij hadden voorgesteld aan de school en de omwonenden”, zegt een woordvoerster van gemeente Nijmegen in een reactie op de uitspraak over het speelveldje van basisschool De Buut.  

,,De rechter komt alleen met strengere openingstijden voor het speelveldje. Dat vinden we jammer. Ook de gemeente vindt dat kinderen uit de buurt moeten kunnen spelen”, aldus de woordvoerster.

De school vond de uitspraak ‘heftig’, terwijl een advocaat van enkele omwonden gematigd positief was.

Ontmanteld

De voorzieningenrechter bepaalde gisteren dat het betwiste voetbalveldje van De Buut voorlopig open mag blijven, maar dat het wel moet worden ontmanteld. De goaltjes moeten verdwijnen, evenals de betonnen opstaande rand om het speelveld. Ook moet er ander kunstgras worden gelegd.

Volledig scherm
De schouw door de rechter voorafgaand aan de hoorzitting over het speelveldje van De Buut. © Bert Beelen

Omwonenden die in een appartementencomplex naast het speelveld wonen, hadden bij de gemeente geklaagd over geluidsoverlast. De gemeente bepaalde toen dat het veldje, dat 40 jaar oud is, moest worden ontmanteld. Dat ging De Buut en betrokken ouders te ver.

Ander trapveldje
De afgelopen maanden probeerde de gemeente om tussen beide partijen te bemiddelen. ,,We vinden het heel jammer dat onze bemiddelingspoging niet gelukt is. We hebben begrip voor de belangen van alle partijen, maar die belangen lagen te ver uiteen’’, aldus de woordvoerster. ,,We zijn inmiddels druk bezig met andere trapveldjes in de buurt.”

In het aanvullende geluidsonderzoek dat de rechter heeft geëist, heeft de gemeente een leidende rol. ,,We willen snel alle partijen aan tafel uitnodigen om samen een heldere oplossingsgerichte opdracht te formuleren voordat geluidsonderzoek.”  

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.