Volledig scherm
Kinderen verzamelen zich op het gewraakte voetbalveldje achter de school. © Paul Rapp

Massaal ‘nee’ tegen voorstel trapveldje De Buut, gemeente teleurgesteld

UPDATENIJMEGEN - Een ander soort kunstgras, geen goaltjes meer aan de rand van het veld, een eerdere sluitingstijd én een nieuw trapveldje in de buurt. Het zijn concrete maatregelen waarmee de geluidsoverlast van het speelveld van de Nijmeegse basisschool De Buut in de kiem kunnen worden gesmoord, aldus de gemeente Nijmegen.

Het voorstel is echter verworpen door omwonenden, De Buut en ouders van schoolgaande kinderen, zo laat de gemeente weten. 

Dinsdagmiddag komt de kwestie voor de voorzieningenrechter in Nijmegen. Omwonenden willen dat de gemeente handhaaft, nadat eerder dit jaar bleek dat geluidsnormen worden overschreden. Tot tweemaal toe stelde de gemeente de termijn voor handhaving uit. Dat duurt te lang, vinden omwonenden. Zij willen dat de gemeente nu ingrijpt.  

Wereldnieuws

De kwestie zorgde voor veel commotie, mede omdat het veldje al 40 jaar in gebruik is en de appartementen van omwonenden pas in 2016 zijn opgeleverd. De Buut was even wereldnieuws: onder meer de BBC en the Guardian (Groot-Brittannië), La Repubblica (Italië) en Al Jazeera (Qatar) berichtten er deze zomer over.

De afgelopen maanden heeft wethouder Noël Vergunst geprobeerd met alle betrokkenen tot een oplossing te komen. Tevergeefs, naar nu lijkt. Een woordvoerster: ,,De gemeente betreurt dit zeer, juist omdat een oplossing binnen handbereik is.” 

Een van de betrokkenen laat weten teleurgesteld te zijn. ‘Wij waren in de veronderstelling dat we gewoon nog met z’n allen met het proces bezig waren, en hebben vragen en opmerkingen geplaatst bij het scenario dat de gemeente had bedacht.’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.