Volledig scherm
Het speelveld van De Buut. © Bert Beelen

‘Wereldberoemd speelveldje van De Buut wordt vóór de kerst aangepakt’

NIJMEGEN - Het veelbesproken voetbalveldje van basisschool De Buut in Nijmegen wordt snel aangepakt, belooft het bestuur. Er komt onder meer geluidsdempend kunstgras. 

De offertes voor de aanpassingen zijn inmiddels aangevraagd. ,,We hopen dat de klus voor de kerst klaar is”, zegt Hans Tromp, interim-directeur van Conexus, de scholenkoepel waar De Buut toe behoort.

De rechter bepaalde vorige week dat het speelveld in elk geval tijdelijk moet worden aangepast. Het huidige kunstgras moet worden vervangen voor kunstgras dat het geluid beter dempt, de twee doeltjes moeten verdwijnen, net als de stenen rand om het veld.

Dit naar aanleiding van een rechtszaak die enkele omwonenden hadden aangespannen wegens geluidsoverlast van spelende kinderen op het veldje.

Beperkt open

De rechter heeft ook bepaald dat de openingstijden voorlopig beperkt worden. In het weekeinde mag de speelvoorziening niet meer geopend zijn, op werkdagen moet die ‘s avonds eerder dicht: om half zeven.

Er zijn volgens Tromp borden in de maak die wijzen op de nieuwe openingstijden. Ze hangen er nog niet. ,,Het speelveld is een voorziening die door veel partijen gedeeld wordt. De Buut, de leerlingen en buurtkinderen en hun ouders. En het is het uitzicht en de eventuele hinder van omwonenden. Dan is het toch goed toch dat je die borden even met elkaar bespreekt? We willen in harmonie een goede tekst verzinnen.”

Extra onderzoek

De rechter wil ook dat er extra onderzoek gedaan wordt naar de geluidsoverlast door het speelveld. De gemeente moet daarin volgens hem het voortouw nemen. Tromp: ,,We hebben bericht gehad van de gemeente en we zijn bezig om een datum te prikken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.