Volledig scherm
Het uitvak in 2016, toen Ajax door een 1-1 gelijkspel tegen De Graafschap geen kampioen werd. © ANP

Ajax-fans zonder kaartje niet welkom in Doetinchem

DOETINCHEM - Ajax-fans die woensdag zonder ticket in Doetinchem komen, voorafgaand aan de wedstrijd De Graafschap-Ajax, zullen worden weggestuurd door de politie. ,,Supporters van Ajax die in de stad komen worden vriendelijk verzocht te vertrekken”, zegt een woordvoerder van de gemeente Doetinchem. ,,Ze mogen ook niet op een terras in het centrum gaan zitten.”

Volgens de woordvoerder is dit een besluit uit oogpunt van veiligheid, genomen door de gemeente in samenspraak met de politie en het Openbaar Ministerie. ,,Er is ook geen openbare plek om de wedstrijd te bekijken”, zegt de woordvoerder. Dat betekent dat alleen de 550 Ajax-supporters die met een combi-regeling naar de wedstrijd komen, woensdag welkom zijn in Doetinchem. 

Rellen

De maatregel geldt voor de hele woensdag. Ajax-supporters die rond de wedstrijd worden aangehouden zijn niet welkom bij de huldiging in Amsterdam, op donderdagmiddag, laat de gemeente Doetinchem weten. Zij krijgen gedurende de huldiging een meldplicht of gebiedsverbod opgelegd.

Ook wordt gewaarschuwd na de wedstrijd niet het veld te betreden. De wijk rond het stadion wordt vanaf 16.30 afgesloten voor auto's. 

Ajax wordt normaal gesproken woensdag (aanvang 19.30 uur) kampioen op De Vijverberg. Drie jaar geleden zou dat ook gebeuren maar verstierde De Graafschap dat feest. Daarop ontstonden rellen rond het stadion en rond supporterscafé Masselink, een paar honderd meter verderop. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Doetinchem

Achterhoek