Volledig scherm
Daryl van Mieghem (links) krijgt bij De Graafschap een basisplaats tegen Ajax. Delano Burgzorg ontbreekt vanwege trieste privéomstandigheden. © BSR Agency

De Graafschap vervangt complete voorhoede tegen Ajax

DOETINCHEM - De Graafschap treedt woensdag (19.30 uur) met een compleet andere voorhoede aan in het thuisduel met de officieuze kampioen Ajax. De Doetinchemse eredivisionist spaart Charlison Benschop en Furdjel Narsingh met het oog op de nacompetitie.

Voor De Graafschap staat er niets meer op het spel in het slotduel. De Doetinchemse club is al veroordeeld tot het spelen van de play-offs voor lijfsbehoud.

Om die reden geeft trainer Henk de Jong Benschop en Narsingh tegen Ajax rust. Beide aanvallers kampen met fysieke problemen. Delano Burgzorg ontbreekt vanwege trieste familieomstandigheden.

Fabian Serrarens begint daarmee in de spits. Daryl van Mieghem en Nabil Bahoui starten op de vleugels. Youssef El Jebli, tegen Vitesse (6-1 nederlaag) vanwege de ramadan op de bank begonnen, keert terug als schaduwspits.

‘Alle ogen op de nacompetitie’

De Jong laat de rest van zijn basiselftal intact. ,,Voor ons zijn alle ogen gericht op de nacompetitie. Die begint tegen Ajax al”, zegt de Friese coach.

,,Het belangrijkst is dat iedereen fit blijft en we niet tegen domme kaarten aanlopen. Maar we willen tegelijkertijd een grote nederlaag voorkomen.”

Quote

Voor ons gaat het maar om één ding en dat is dat we ons veilig spelen via de play-offs.

‘Ajax gaat volle bak’

Ajax jaagt, drie jaar na het mislopen van de landstitel op De Vijverberg, op een doelpuntenrecord in zijn kampioenswedstrijd. De Amsterdammers hebben acht goals nodig om het record van 1966-1967 (122 treffers) uit de boeken te schieten.

De Jong: ,,Ajax gaat volle bak, daar ben ik van overtuigd. Wij moeten zorgen dat het geen afslachting wordt. Maar we moeten wel met ons verstand spelen. Voor ons gaat het maar om één ding en dat is dat we ons veilig spelen via de play-offs.”

Opstelling De Graafschap: Bertrams; Owusu, Straalman, L. Nieuwpoort, Tutuarima; Matusiwa, Vet, El Jebli; Van Mieghem, Serrarens, Bahoui.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.