Volledig scherm
Henk de Jong gaat in 2013 op de schouders nadat hij met Cambuur kampioen van de eerste divisie is geworden. © BSR/Soccrates

Poll: ‘De Graafschap-trainer De Jong moet op tribune zitten tegen SC Cambuur’

pollDOETINCHEM - De pikante ontmoeting tussen De Graafschap en SC Cambuur, die er zo goed als zeker komt, in de halve finale van de play-offs is voer voor discussie. Moeten De Graafschap-trainer Henk de Jong en zijn assistent Sandor van der Heide wel op de bank zitten tegen hun toekomstige werkgever? Of kunnen ze beter vanaf de tribune toekijken?

De Jong en Van der Heide keren in de zomer terug bij de Friese club. Als de Doetinchemse eredivisionist zeventiende blijft en het Cambuur treft, is er sprake van een Popovics-scenario. Sandor Popovics speelde als trainer van de Doetinchemse club in 1985 in de nacompetitie tegen NEC, kort nadat hij een contract had getekend bij de Nijmeegse club. Op aandringen van beide voorzitters nam de Hongaar tijdens de wedstrijd niet plaats in de dug-out maar op de tribune. 

De Jong zegt zelf geen enkele reden te zien om, net als Popovics, op de tribune te zitten tegen Cambuur. ,,Het is meer de buitenwacht die er zich druk om maakt", zegt de Fries over de situatie. ,,Ik ben een professional. Ik ben nu trainer van De Graafschap en doe er alles aan om de club voor de eredivisie te behouden.”

Poll

De Jong en Van der Heide kunnen beter op de tribune plaatsnemen tegen SC Cambuur!

  • Ja, ze zitten met hun gedachten al in Leeuwarden (16%)
  • Nee, ze zijn professioneel genoeg om hun klus bij De Graafschap goed af te kunnen maken (58%)
  • Ja, al is het alleen maar om de schijn niet tegen te krijgen (20%)
  • Nee, dan laten ze hun spelers in de steek (6%)
2531 stemmen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.