Kalenderblaadje 16-22 feb
Volledig scherm
PREMIUM
Kalenderblaadje 16-22 feb © DG

‘Nijmegen wordt een groot boerendorp’

Ooggetuige van de oorlogHet offensief in het Rijnland zet door. In menig Nijmeegs gezin bestaat angst en vrees: in de afgelopen maanden zijn zij bevriend geraakt met de ingekwartierde geallieerde militairen. Zouden zij de strijd wel overleven? Ook vliegende bommen zorgen voor angst, en dat in een week waarin het een jaar geleden is dat Nijmegen zo zwaar getroffen werd door een bombardement.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Nijmeegse Papierfabriek wordt 'grootste pop-up restaurant van Nederland’
    PREMIUM

    Nijmeegse Papierfa­briek wordt 'grootste pop-up restaurant van Nederland’

    NIJMEGEN - Met honderd mensen tegelijk culinair genieten in een oude bedrijfshal op een industrieterrein aan het water. Ruimschoots coronaproof. Het kan vanaf 21 juli tien weken lang in de Ibishal van de voormalige papierfabriek Sappi aan de Ambachtsweg in Nijmegen. Onder de noemer Proefdruk Culinair Nijmegen gaan koks van zeven bekende Nijmeegse restaurants dit 'grootste overdekte restaurant van Nederland’ draaien.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.