Volledig scherm
© Mark Reijntjens

Knopen doorhakken wordt steeds moeilijker

op de werkvloerIn de oertijd hadden we vragen als 'Is er misschien voedsel achter de volgende heuvel, en kom ik daar nu mijn boom voor uit?' Wie besluiteloos was, kreeg honger en verder niets. Zo ontwikkelden we ons tot geboren snelle beslissers. Met die evolutionaire bagage stappen we nu 's ochtends in de auto op weg naar een dagje vol besluiten.

Soms kan dat snelle beslissen nog wel. Tenminste, als het over zaken gaat waar je met jouw ervaring heel veel van weet. Dan kun je de knoop doorhakken op buikgevoel, zonder veel cijfers en excelsheets. Maar onze steeds complexere wereld maakt snel beslissen risicovol. We moeten op de werkvloer steeds vaker besluiten nemen die steeds minder lijken op onze eerdere werkervaring.

Quote

Een oplossing heet 'managen van uitstel' en je kunt er direct mee beginnen

Een oplossing heet 'managen van uitstel' en je kunt er direct mee beginnen. Eerst bekijken hoeveel tijd je echt kunt nemen, is de basis. Zo claim je rust om prioriteiten te stellen en de dingen goed te doordenken.

Gevoelens managen

Naast uitstel, moeten we ook onze gevoelens managen. Ze zijn vaak een onbewuste stoorzender van onze beslissingen. Kom je gefrustreerd uit de file, dan beïnvloedt dat je werk. En zitten we in de stress, dan wuiven wij kantoordiertjes negatieve informatie gewoon opzij. We kijken vooral naar de voordelen van ons besluit.

Emotiemanagement pakt dat aan. Schrijf eerst op welke bedrijfsdoelen te maken krijgen met een eventuele beslissing, adviseren kenners. Zo voorkom je dat je onbewust een besluit op gevoel neemt, waar je dan achteraf de argumenten bij gaat zoeken. Onderzoek minstens drie alternatieve opties, is hun tweede advies. Want met goed doordenken houd je emoties en te snel beslissen buiten de deur. Het is wel even wennen. Ik herinner me hoe ik als projectmanager regelmatig een rijtje alternatieven inleverde. Mijn beslisverslaafde baas kreeg er de eerste keer een naar buikgevoel bij: één voorstel is toch sneller?

Verbetering

Maar de grootste verbetering zit 'm in stoppen met denken dat knopen doorhakken je werk is: lekker gehakt vandaag, tevreden naar huis. Verbazingwekkend weinig organisaties onderzoeken hoe effectief vandaag genomen besluiten morgen zullen zijn. Een goed begin is om na je besluit de agenda te trekken. Dwing jezelf om bij te houden wat er daarna gebeurt. Bovendien bestaat er software waarmee medewerkers kunnen bijhouden hoe beslissingen uitpakken. De software is gemaakt om de kwaliteit van besluiten te verbeteren, niet om schuldigen te vinden. Want we weten immers uit onze evolutie: beslissen is menselijk.

Quote

'Lekker gehakt vandaag, tevreden naar huis'