Opvanglocatie Heumensoord in 2015.
Volledig scherm
PREMIUM
Opvanglocatie Heumensoord in 2015. © Flip Franssen

‘Waar ik écht verdrietig van word, is de meer dan 12 procent die zich achter de rechtse schreeuwers schaarde’

ColumnMisschien waren we niet allemáál even trots op ‘Havanna aan de Waal’, maar het zal toch ook voor rechts even wennen zijn dat we op zoek moeten naar een nieuwe geuzennaam. De Kaag-golf kwam niet tot stilstand bij de Waalbrug. 

14 reacties

 • C Peters

  3 weken geleden
  Landelijk is duidelijk rechts gestemd, dat wil toch wel iets zeggen, die linkse gedachtengang brengt ons niet wat wij dus eigenlijk willen.
 • Jan Jansen

  3 weken geleden
  Het is niet links of rechts, het is meer groen of grijs. Met de woningnood op dit moment zouden er eigenlijk een paar 1000 woningen bij moeten in Nijmegen. En als dat lukt moet dat over 5 jaar weer. Nu wil Nijmegen graag GROEN zijn. Veel natuur en fijn om te wonen. Dat gaat niet allebij. Of groen of beton. Meer wonen is meer werkplekken is meer bedrijven en meer wegen. Wordt het niet tijd om te zeggen " Genoeg is genoeg ". Bouw maar in omliggende gemeenten. Waarom moet Nijmegen nog groeien.
 • Harry Balls

  3 weken geleden
  Misschien moet links eens stoppen met het negeren van de problemen met de islam, integratieproblematiek bespreekbaar maken, stoppen met die rabiate identiteitspolitiek waarbij 'witte mannen' collectief worden beschuldigd van onderdrukking, het promoten van cancel culture en het pushen van een marxistisch/communistische agenda.
 • Sandra Vliet

  4 weken geleden
  De politiek [mensen als Rutte of juist de onzichtbare mensen boven hem] wilt juist verdeeldheid. Of dat nou is dat 'links' vies kijkt naar 'rechts', of 'rechts' vies kijkt naar 'links'. Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat de oplossing niet is 'rechts' te verwijten en ook niet 'links' te verwijten. Het instituut dat probeert ons te verdelen in 'rechts' of 'links', dat dient verweten te worden, maar wie dat is: geen idee. Maar deze verdeeldheid, is exact wat 'ze' willen.
 • Karel De Groot

  1 maand geleden
  Het rare is dat 'rechts' tegen Europa en immigratie zijn. Terwijl als je ervoor zou kiezen immigratie door Europa te laten oplossen, deze hoogstwaarschijnlijk kijken naar ruimte voor opvang icm bevolkingsdichtheid. Dus zal Nederland maar weinig vluchtelingen op hoeven te nemen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd
  Play

  Agent schuldig verklaard voor moord op George Floyd

 2. Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschilderd
  Play

  Café Biessels is er klaar voor, zelfs plafond is geschil­derd

Nijmegen e.o.