Volledig scherm
© Vianney Le Caer/Invision/AP

Jennifer Lawrence: Orkanen zijn onze straf voor aanstellen Trump

Volgens Oscarwinnares Jennifer Lawrence zijn de orkanen die de VS op dit moment teisteren de toorn en woede van moeder natuur omdat de Amerikaanse president Trump de klimaatopwarming blijft ontkennen. Dat liet Lawrence weten in een interview met de Britse televisiezender Channel 4. 

Ze uitte haar kritiek op Trump en de natuurrampen waarmee de wereld geconfronteerd wordt. ,,Het is eng", liet ze los over de politieke veranderingen in haar land. ,,Er vormt zich een nieuwe retoriek, ik kan het taalgebruik niet meer herkennen. Wat ook eng is, is dat ondertussen wetenschappelijk is bewezen dat klimaatverandering door de mens is veroorzaakt en we dat blijven negeren. De enige stem die we hebben is onze politieke stem."

Verder zei ze dat ze de polariserende tendens in de Amerikaanse politiek zeer onrustwekkend vindt. ,,Ik heb dingen gehoord en gezien in mijn land en op tv die me overstuur en ziek maken. Het is allemaal heel verwarrend."

Op de vraag of ze Trump ook zo verwarrend vond, antwoordde ze: ,,Ik vind hem helemaal niet verwarrend. Ik weet heel goed wat ik van hem vind."

Lawrence is altijd duidelijk geweest over haar mening over Trump. In 2015, toen Trump begon aan zijn verkiezingscampagne, zei ze in een interview met Entertainment Weekly dat zijn aanstelling 'het einde der tijden' zou betekenen.