‘Keurige jongens’ bleven lachend vuurwerk gooien naar rouwstoet Ede

videoEDE - ‘Respectloos, schandalig, geen goed woord voor over, bij de beesten af, diep triest.’ De honderden reacties op het bericht dat een rouwstoet van het Edese familiebedrijf Van de Weerd Uitvaartzorg is bekogeld met vuurwerk, zijn zonder uitzondering afkeurend en verontwaardigd. En dat doet goed, zegt Hans van de Weerd, de uitvaartleider die voor de lijkwagen liep en vuurwerk naar zijn voeten gegooid kreeg.

Hij was erdoor van slag, vertelt hij. ,,Maar het ergste vond ik het voor de nabestaanden, die erachter reden in de volgauto.” De stoet was op oudejaarsdag onderweg naar de begraafplaats in Ede.

Van de Weerd liep als uitvaartleider voor de lijkwagen, die stapvoets reed. ,,Ik zag die jongens wel staan toen we eraan kwamen, maar dan denk je ‘Die houden wel op’. Het waren verder keurige jongens om te zien, van een jaar of 15-16.”

Quote

Ik vroeg of ze geen respect hadden voor de dood

Hans van de Weerd, Van de Weerd Uitvaart

Maar tot ontsteltenis van Van de Weerd stopten de jongens niet. Ze bekogelden de rouwstoet met rotjes en ander vuurwerk. Hij sprak het tweetal aan en vroeg of ze ermee op wilden houden. ,,Maar ze bleven gooien, een beetje lachend zelfs. Voor het oog van de familie in de volgauto. En daar had ik zo’n moeite mee. Dus ik vroeg waar ze mee bezig waren. Of ze geen respect hebben voor de dood.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei