Volledig scherm
PREMIUM
Regent Bistro & Bar in Nijmegen. © Paul Rapp

Bij restaurant Regent proef je het enthousiasme en de gastvrijheid

over de tongRegent heet het restaurant. Nee, dat heeft niets te maken met een regenbui of met de Hertogstraat, maar alles met het druivenras Regent.

Score: 8,2

Beoordeling: Voorgerecht: 7, Hoofdgerecht: 8,5, Nagerecht: 8,5, Bediening: 9, Ambiance: 8, Prijs/kwaliteit: 8.

De rekening: (2 personen, 3 gangen) 
Bitterballen €6, Jamon Iberico €14, Knolselderij €9, Zalmbuik €9, Varkenswangen €21, Steak €21, Cheesecake €7,50, Affogato €6, Wijn 4x €25,20.
Totaal: €118,70

Regent, Hertogstraat 71, Nijmegen. 

Stijlvol wel, die houten vloer en de inrichting in grijs, zwart en wit. Het restaurant in Nijmegen, op de oude stek van De Nieuwe Winkel, heeft een strakke inrichting met als blikvanger een afbeelding van een schilderij van Jan Steen met een drink- en eetgelag. Geen opsmuk, maar eten en drinken, daar draait het om.

De naam van het restaurant en het muurvullende wijnrek nodigen uit tot het drinken van een niet alledaags glas wijn. En dat heeft onze gastvrouw duidelijk in huis. Een grüner veltliner beveelt ze aan, die echter duidelijk anders is dan de klassieker uit Oostenrijk. Zoon van een gerenommeerde wijnmaker gooit het over een andere boeg en dat resulteert in een verrassing.

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.