Volledig scherm
PREMIUM
Sibrecht Benning reed dagelijks langs het kunstwerk aan de Nijmeegseweg in Arnhem. Het doet haar denken aan een dans. Naast koken is dansen een passie. © Gerard Burgers

Deze ambitieuze kok nam afscheid van De Sjalot in Nijmegen om voor haar zoon te zorgen

Ze ging keihard voor die Michelinster. Sibrecht Benning (42) heeft een ongebreidelde ambitie en is niet bang om grote doelen te delen. ,,Koken op hoog niveau en iedere avond een vol restaurant.’’ Maar net nu het met haar restaurant De Sjalot heel goed leek te gaan, stopt ze.

,,Ik heb net de sleutels van De Sjalot ingeleverd’’, vertelt ze op één van de laatste dagen van 2019. ,,Het was vreselijk om deze beslissing te moeten nemen. Het is mijn droom om een goedlopend restaurant te hebben. Maar privé-omstandigheden hebben mij dit doen besluiten. Heel pittig, maar nu de sleutels weg zijn, voelt het heel goed.’

De Gendtste Sibrecht Benning (42) begon ongeveer zeven jaar geleden met haar eigen restaurant in Nijmegen onder de naam De Sjalot, een verwijzing naar een ‘luxe uitje’ dat ze mensen wil bieden. Nog niet zo lang geleden kreeg de zaak een gehele make-over en de recensies over haar Frans-Arabische kookstijl werden lovender. Maar het stopt, De Sjalot is verleden tijd.

Quote

Ik was in die tijd net een ongeleid projectiel en had nog geen idee welke kant ik op moest gaan

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.