Volledig scherm
Rawsome aan het Brouwersplein. © DG

En weer verdwijnt een zaak uit het Musiskwartier: lunchroom Rawsome stopt ermee

ARNHEM - Lunchroom Rawsome in het Musiskwartier in Arnhem gaat dicht. De onderneming is tot dit besluit gekomen omdat de leegstand rondom het Brouwersplein blijft oprukken.

‘Door sluitende winkels wordt het steeds rustiger in het Musiskwartier’, zo verklaart het bedrijf op Facebook. ‘Dit merken we ook bij Rawsome. Daarom is woensdag 26 juni helaas de laatste dag dat je hier jouw favo juice kunt scoren.’

Op zoek naar andere plek in Arnhem

Het bedrijf blijft ervan overtuigd dat er een markt is voor het eten van natuurlijke, onbewerkte voeding die niet hoger wordt verhit dan 42 graden. Er wordt gezocht naar een franchisenemer, die Rawsome op een andere plek in de stad wil voortzetten.

Veel vertrekkende winkels

Volledig scherm
Leegstand tegenover Rawsome in het Musiskwartier. © DG

Het Musiskwartier heeft het al veel langer moeilijk. De ondergang van V&D heeft het gebied geen goed gedaan. C&A ruimde eerder al het veld. Men At Work ging failliet. The Sting verhuisde naar een nieuwe winkel op de hoek van het Land van de Markt en de Roggestraat. Schoenenwinkel Ziengs verkaste naar de Ketelstraat.

Beide ketens kozen bewust voor de drukkere winkelstraat om meer klanten te trekken. Blokker verhuisde naar de hoek van de Koningstraat en de Klarestraat met hetzelfde oogmerk.

Ook De Gruyterpassage kampt met leegstaande winkelruimte. Een leegstandsbeheerder geeft in het Musiskwartier kans aan starters tegen een redelijke vergoeding.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.