Annelies Holthaus voor de speciaal voor haar ontworpen muurschildering.
Volledig scherm
PREMIUM
Annelies Holthaus voor de speciaal voor haar ontworpen muurschildering. © Rolf Hensel

Eten wat de pot schaft bij FoodVia in Arnhem om voedselverspilling tegen te gaan

ARNHEM - Eten wat de pot schaft. Dat is waar restaurant FoodVia op de Markt in Arnhem voor staat. Sinds een maand kan de bezoeker er terecht voor een duurzame maaltijd. Het idee komt uit de koker van Annelies Holthaus.

Bij Foodvia heeft de gast twee keuzes: een verrassingsmenu mét vlees en een verrassingsmenu zónder vlees. Dit voorkomt het weggooien van eten aan het eind van de dag. Hoe minder er te kiezen valt, hoe minder er blijft liggen.

En wat die pot dan schaft bij het nieuwe Arnhemse restaurant? Maaltijden met seizoensgebonden groenten en fruit. Maar ook vlees, zuivel en brood uit de regio. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.