Volledig scherm
Foodblogger Luuk van Merwijk. © Bert Beelen

Foodblogger Luuk maakt schilderijtjes van eten

BEEK - Overdag is-ie leerkracht op een basisschool (twee dagen in de week). Maar ’s avonds en in het weekend houdt hij zich bezig met zijn passie: foodstyling. Luuk van Merwijk uit Beek maakt ‘schilderijtjes’ van eten. Nu ook voor Wendy van Dijk. 

Zijn uiteindelijke doel is om tv-kok te worden. ,,Mijn eigen programma, waarin ik aan de slag ga met eenvoudige recepten voor lekkere, gezonde voeding.’’ Luuk van Merwijk (29) heeft al een stapje in die richting gezet. Hij maakt deel uit van Wendy’s DISQ Club, van Wendy van Dijk (Ushi). Een project waarmee ze mensen fitter wil maken met behulp van dagelijkse oefeningen (mobiele gym) met hulp van een apparaatje, de DISQ. 

Er komt ook een E-book uit en daarvoor gaat Luuk de recepten schrijven. ,,Wendy wil daarin laten zien hoe ze met haar drukke leven toch overeind blijft. Door sport en gezonde voeding.’’ 

Luuk deed na de havo Notre Dame des Anges in Ubbergen de Pabo en stond vervolgens als leerkracht voor de klas. Op de Muze in Nijmegen, op de Uitdaging in Oosterhout en nu op de Boomgaard in Amsterdam. In 2016 werd hij ziek: reuma, zo luidde uiteindelijk de diagnose. Hij vroeg zich als gevolg daarvan af: is dit het leven dat ik wil? 

Passie

Volledig scherm
Schilderijtjes van eten. © Luuk van Merwijk

Luuk: ,,Mijn passie is koken. Als kind al. En theater. Ik had eigenlijk naar de theaterschool willen gaan, maar koos veiligheidshalve voor de Pabo. Dat had ook een koksopleiding (hotelschool) kunnen zijn trouwens. Het onderwijs is heel leuk, daar niet van, maar in een programma als TV-kok komen al die facetten voor mij bij elkaar.’’ 

Hij begon in 2016 met het foodblog Luukskitchen. Kookt gezonde gerechten, maakt er op zijn slaapkamer-studio foto’s van en schrijft er artikelen bij. Ook in toenemende mate in opdracht van bedrijven. ,,Die vragen dan of ik met een bepaald  ingrediënt iets wil doen. Nu waren er natuurlijk al best veel foodbloggers. Ik probeer me te onderscheiden door me op de styling te richten. Het gerecht moet er uit zien als een schilderijtje. Zo lekker dat mensen zin krijgen de keuken in te gaan.’’ 

Hij voelt zich goed: doet veel aan sport en heeft weinig last van de reuma. ,,Ik leef gezond. Dat deed ik vroeger ook wel, maar ik had toen meer stress. Ik sta nu nog twee dagen voor de klas en ben de rest van de tijd bezig met mijn hobby. Ik krijg van het bloggen heel veel energie. Ik wil mensen inspireren om aan de slag te gaan en met hooguit tien ingrediënten – de meesten heeft iedereen in de keuken – iets lekkers te maken.’’ 

Meer info of recepten zijn te vinden op de website van Luuk: luukskitchen.com

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.