Foodhall Arnhem: een foodtruckfestival, maar dan overdekt

OVER DE TONGSinds vandaag is de Foodhall Arnhem officieel open, maar het is al weken loeidruk in de megazaak aan de Rijnkade. Surinaamse roti, sushi of een hamburger bestellen, het kan er allemaal.

Mijn eerste glas wijn in de Foodhall Arnhem is een warme. Ik sta tien minuten bij de centrale bar en bestel een Gruner Veltliner. Niks aparts, staat gewoon op de wijnkaart, maar de barman kijkt me aan alsof ik iets heel vreemds zeg.

Het wijnglas, waarschijnlijk net uit de hete vaatwasser, gooit hij vol met ijsklonten. Als ik daar een stokje voor steek, zie ik in zijn ogen nog meer verwarring. Waarop hij besluit een collega te helpen met het aansluiten van een nieuw bierfust. Mijn all dressed up buurvrouw aan de bar kan daarop het bierschuim uit haar decolleté poetsen. Kortom, de foodhall gaat vast om de beleving.

Score: 7,1

Beoordeling: Voorgerecht 7, Hoofdgerecht 7, Nagerecht 7,5, Ambiance 5,5, Bediening 8, Prijs/kwaliteit 7,5.

De rekening: (2 personen)
1 x salade €10, 1 x pizza €15, 1 x sushi €15, 2 x frisdrank €5,40, 2 x wijn €10,50, 2 x taart €8.
Totaal: 63,90

Foodhall Arnhem, Rijnkade 49, Arnhem. 

  1. ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’
    Video

    ‘Cocktails maken is geen hocus pocus, iedereen kan het’

    De passie spat er vanaf als je met Tess Posthumus praat over cocktails. Ze vertelt enthousiast over het vinden van de juiste mix tussen alcohol, kruiden en fruit. Of over welk glas en welke garnering je het beste kunt gebruiken. Laat het maar aan de Amsterdamse (30) over, ze is niet voor niets de beste vrouwelijke bartender ter wereld. De favoriete cocktailrecepten van Tess zijn verwerkt in haar nieuwe boek Masterclass: Cocktails.