Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant FortVier in Arnhem. © Gerard Burgers

FortVier, een tof restaurant in Arnhem-Zuid

over de tongIn Arnhem-Zuid is echt niks te doen. Een veelgehoorde klacht, waar vier vrienden besloten wat aan te doen. FortVier is het resultaat, nu net een maand open.

Het is heel erg nieuw. Ik rijd net een weg in met een bord ‘doodlopend verkeer’, kom uit op een parkeerplaats met bergjes bouwzand en kom dan een spiksplinternieuw gebouw binnen dat vooral heel ruim aan doet.

Eenmaal aan de tafel op een bank met in de rug een brede plantenbak, voelt het toch beschut. Alhoewel de lege grijze muur en de grote raampartijen nog wel aan doen als net verhuisd.

Botanische vormen op de muren

Een dame laat ons een tafel kiezen en de gastheer vertelt over de menukaart. De kaart is zoveel mogelijk opgebouwd uit producten van dichtbij en om zoveel mogelijk te kunnen proeven zijn de gerechten maatje tussengerecht.

Hij laat ons alleen, schikt de bloemen nog wat op de vaas en schuift de kaars precies naar de stilistisch gezien goede hoek. Het restaurant is zoals gezegd spiksplinternieuw en heeft heel botanische vormen op de muren en stof, gecombineerd met retrodessins en tegels met betonlook en veel echte planten.

Het kalfsvlees, van biologische oorsprong, is fijn gehakt en als tartaar op het bord gelegd. De crème van gerookte haring is perfect lobbig, maar heeft wel zoveel vissmaak, dat die het milde kalfsvlees wegvaagt. Een hap kalfsvlees met een gedoseerd hapje crème is heel lekker, dus ik zou in de keuken de dot al wat reduceren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.