Volledig scherm
PREMIUM
Brave Hendrik kan zomaar 'de huiskamer van het dorp' worden, maar mist warmte. © Foto Raphael Drent

Het enige restaurant in het dorp, maar is het ook een tweede huiskamer?

over de tongHet is de enige plek in Zetten waar je buiten de deur kunt eten. Eetgelegenheid Brave Hendrik, genoemd naar een vergeten groente, de lokale bakker en de school.

Het pand op de hoek oogt eerlijk gezegd niet heel uitnodigend. De grote lege ramen doen denken aan een winkelpand en als ik binnen kom, overvalt me die sfeer nog meer. De verlichting is een beetje kil, het plafond bij de entree laag en de inrichting vrij minimaal.

We hebben een tafel naast een enorme ruit met een opgerold rolgordijn aan de bovenkant. De ruiten rondom zijn zwarte gaten en het schreeuwt om een stoffen gordijn. Ook de lege vensterbanken kunnen wel wat groens gebruiken. Nu voelt het alsof ik toch een beetje in een gepimpte en leeggeruimde winkel eet.

Wat het wat aangenamer maakt, is de aanwezigheid van veel gezellige mensen. Het is voor een woensdagavond aardig druk en om ons heen wordt veel gelachen en gepraat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe